Când un mușchi ne învață lecții de viață…

Nu îmi aduc aminte in ce context mă aflam, dar am rămas uimit când mi-am dat seama că un simplu mușchi care stă la baza oricărei mișcări în trupul nostru, ne oferă lecții de viață importante. Ba chiar ne oferă răspunsuri la întrebări grele.

CUM?

  1. Un mușchi trebuie întrebuințat, altfel se atrofiază

    Cel mai rău tratament pentru mușchi este să nu-i folosești. Da, au nevoie de odihnă, dar o pauză prea lungă daunează grav sănătații :).

  2. Mușchiul doare când se dezvoltă

    Aceasta a fost cea mai importantă paralelă pe care am descoperit-o. Îmi aduc aminte ce ne spunea un profesor de sport: mușchiul devine mai puternic doar atunci când este dus până la limitele lui, doar atunci când crezi că nu mai poți. Oare ce ne-ar spune mușchiul în acel moment de durere intensă, dacă ar putea vorbi?  Nu cumva s-ar revolta? Nu s-ar plânge el? Nu i s-ar părea incorect felul în care este tratat? Nu cumva i s-ar părea totul ilogic? Ce vina are El? Și totuși, procedăm astfel pentru că noi știm mai multe decât el. Și cu asta trec la următorul punct.

  3. Scopul justifică durerea

    Noi ca și “stăpâni” peste mușchii noștri, acceptăm provocarea acestei dureri pentru că nu o facem doar de dragul să forțăm mușchii, nu ne face plăcere durerea lor. Cuvântul cheie este SCOPUL, pe care noi îl cunoaștem foarte bine. Fie ca ne antrenăm pentru o competiție,  fie că depunem efort mobilizându-ne dintr-un loc într-altul. Totdeauna există un scop mai măreț decât durerea mușchilor inevitabilă.
    Poate aceste chestiuni par să fie banale și de la sine înțelese, dar nu cumva există aceeași relație între Creator și om? Aceasta este paralela care m-a pus pe gânduri. Este unul dintre cele mai plastice și grafice răspunsuri pe care l-am găsit în ultimele luni, când veni vorba despre “De ce suferim cu toate că nu are nicio logică pentru noi?

Deci, dacă așa stau lucrurile, oare de ce învinuim Creatorul când noi procedam pe alt plan de fapt la fel? Partea bună este că El ne cunoaște durerea și o înțelege, și nu ne judecă după suspinul nostru.
Singura condiție este să ne punem toată încrederea in El, știind că scopul pe care Îl motivează să procedeze altfel este mult mai măreț decât am putea pricepe!


PS: În timp ce scriam acest articol, la radio se derula această melodie care se potrivește bine cu concluzia:


Sau aceeași melodie în limba romană:

Leave a Reply